Tuesday, February 8, 2011

Edisi Bercuti : Jakarta & bandung july 2010

First time dapat g bercuti jauh.. Biasa paling jauh pun singapore, sbb byk relative kat sana.. Ada tragedi masa nk g jakarta, kami pergi ber4, naik KLM, bayangkan kami tertinggal flight?, yang bestnya sorang dah check in awal-awal.. dia dh lepas dulu, kami yg ber3 ni mati kutu depan kaunter, jenuh la kami merayu-rayu kat officer kat counter tu.. Mak aii xlayan beb, dia buat tak tau je, dia ckp, book ticket minggu depan aje?, boleh plak? kawan kami dah terlepas, duit semua dh collect, banker tertinggal flight.. Masing cuba la slow talk... mula member aku ayune, talk.. merayu semua tak jalan, Ayune dah give up, pastu hany plak... pun xjalan.. aku ni ngan muka sedih.. ye la xpernah jalan jauh.. bila dpt peluang tlepas flight plak?? tak ke sedih.. aku pun buat la drama sedih depan counter .. aku cakap la " apa la nasib, dah la tak pernah jalan jauh, malangnya nasib" pastu officer tu tengak aku cam kesian je, dia ckp kat aku " tak kan xpernah travel?" aku jawab " paling jauh pun singapore" pastu officer tu ckp mai sini passport nak tgk.. aku hulur la, dia belek2 dia tgk last aku pi mana, fuh nasib beb, sbb kalau dia buka passport kawan-kawan aku depa dh byk kali travel,.. pastu officer tu bg kami naik flight MAS tak payah byr ape2 pun.. syoiknya hehehe...
muka kami ceria dapat jugak g indonesia hehehe..kami pi bulan july 2010.. ujung-ujung july, kami balik sini masa tu kurang seminggu nk puasa.. pic depan sekali tu hany.. yg tgh ayune... masa fly ni, kami kacau 1pramugara ni.. aja saje je, dia yg over siap bg kerja sorang satu suruh tulis note kat dia.. blh plak?..
kami stay d N1 hotel, xmahal sgt.. mane tak nyer 1bilik share 3orang hehehe, lokasi dia .. 5min jalan kaki dh leh sampai ke tanah abg, tapi sana jem gile, g tanah abg jalan kaki 5min, naik kete jd 2jam ahahaha.. teruk.. sampai je kat airport jakarta, kami djemput oleh pak Erwan, supir yg tsangat best dan happening.. sungguh beb, memang enjoy sgt ngan pak Erwan :).. Pak Erwan panggil aku "kak mesir", panggil hany " kak jepun" n panggil ayune "si bos" ahaha sbb ayune yg appoint n byr2 semua...baju yang we all pakai tu.. semua beli d hard rock jakarta.. terus pakai :) over tau :p..
kami ni gadis blackberry.. ahahaha, semua baru beli masa tu, cek kak yg baju pink cvr bb oren tu, dia tu cewek indonesia, teman nya si hany... so kami jln bsama2... masa pi indon ni kami ada bodyguard.. hehehe kami bawak dr m'sia, 
tu la dia, kawan kami sorang ag yg tak terlepas flight, masa we all terlepas flight tu dia mcm nak nangis, ye la, yg organize si ayune, hotel, supir semua ayune settlekn, tetiba ayune plak xde.. dia tggu kami d airport jakarta hampir 3jam .. dugaan ~
Pi indon, makanan depa mmg best, kami pi sana balik masing2 tembam,.. gemok wey, tp xpe sbb dekat puasa dah hehehe, ni kami makan di kampung daun, bandung, tempat ni tsgt la cantik.. view nya tersgt2 la indah.. tp sedih masa kami sampai hujan lebat .. so xleh nk jalan2..
itu la pak Erwan, dia bergaya abiz..maklumla bersama cewek-cewek.. ngam2 4org.. ahhahaha bahagiannya~
ni kat tengkuban perahu.. sejuk gak kat sini.... byk org jualan... sana byk org susah.. adey kesian.. jual brg sampai ikut kite .. tak putus asa langsung....
ni kami dah nk balik.. mamat ni boleh plak wat wayang.. dia nangis sbb tak sanggup nak berpisah ngan pak Erwan.. hehehe 

NOTE : if ada sasiapa yang nak gunakan khidmat Pak Erwan boleh search d fb  "Moch Erwan Irawan" no tel : +62 81513914533, ataupun comment aje dsini :)


2 comments:

  1. 1 CAR TOYOTA AVANZA 2013 FOR 2-5 PAX

    PAKET MURAH PROMO "1" : RP 375.000 / 118 RM/ USD 31.25
    INCLUDE:
    > 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS DRIVER
    > PLUS BBM / MINYAK
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR PACKAGE)
    > PLUS PARKING TAX
    > DALAM KOTA ( PASAR BARU, FO DAGO STREET + RIAU STREET

    PAKET MURAH PROMO "2" LEMBANG AREA : RP 425.000 / 133 RM / USD 35.5
    INCLUDE:
    > 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS DRIVER
    > PLUS BBM / MINYAK
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
    > PLUS PARKING TAX
    > DALAM KOTA + LEMBANG AREA ( FLOATING MARKET, SARI ATER, TANGKUBAN PERAHU)
    > TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA


    PAKET MURAH "3" CIWIDEY : RP 525.000 / 165 RM/USD 43.75
    INCLUDE:
    > 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS TIP DRIVER
    > PLUS BBM/ MINYAK
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
    > PLUS PARKING TAX
    > PLUS TOL / HIGHWAY TAX
    > DALAM KOTA + CIWIDEY ( KEBUN STRAWBERRY, KAWAH PUTIH )
    > TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN

    PAKET MURAH "4" GARUT : RP 775.000 / 235 RM / USD 77.5
    INCLUDE:
    > 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS TIP DRIVER
    > PLUS BBM/ MINYAK
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
    > PLUS PARKING TAX
    > PLUS TOL / HIGHWAY TAX
    > DALAM KOTA + CIWIDEY ( KEBUN STRAWBERRY )
    > TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN

    PAKET MURAH "5" JAKARTA - BANDUNG : RP 775.000 / 235 RM / USD 77.5
    INCLUDE:
    > 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS TIP DRIVER
    > PLUS BBM/ MINYAK
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
    > PLUS PARKING TAX
    > PLUS TOL / HIGHWAY TAX
    > TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN


    NEED HOME STAY
    NEW PAKET CARS + HOMESTAY = RP 900.000 NETT
    INCLUDE :
    > STAY FOR 2D/1N HOUSE IN PESONA BALI RESIDENCE ONLY 5 MINUTES FROM TOLL GATE BUAH BATU
    > 2 BEDROOM + 1 BATHROOM FOR 2D/1N
    > FOR 4 PEOPLE + 2 KIDS UNDER 12 YEARS
    > 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS DRIVER
    > PLUS BBM
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT INTO HOME STAY
    > PLUS BREAKFAST FOR 4 PEOPLE

    WE PROVIDE KERETA FOR 2 PAX, 7 PAX, 10 PAX, 14 PAX OR BUS.

    CALL OR TEXT : +62 8213 97 313 88
    whatsapp : +62 8213 97 313 88
    ym : adriani_ku@yahoo.com
    email : adrianiku@gmail.com
    web : http://sopirdibandung.blogspot.com/
    web homestay :http://kyahomestay.blogspot.com
    PIN BB : 28914414 / aul
    facebook : adriani_ku@yahoo.com
    twitter : @supirbandung
    LINE : +62 8213 97 313 88
    cp : aulia

    ReplyDelete
  2. " DIDOT RENT CAR "

    MOBIL BANDUNG - P.BATAM - INDONESIA
    MORE INFO FOR RENT PLEASE KINDLY TO CONTACT :

    W/A OR TEXT TO :
    +6282216768825 (Toto )
    +6281235111103 ( Astri )

    Web : http://hayu4tuh.blogspot.com/

    Whatsapp :
    +6281235111103 ( Astri )

    EMAIL TO :
    astri.ryunita@gmail.com


    CITY TOUR IN BANDUNG :

    City tour one day ( IDR 450 ribu )
    Pick up Airport ( IDR 150 ribu )
    Charge to Tangkubanperahu Mounthain ( IDR 50 rb )
    Charge to Kawah Putih Mounthain ( IDR 100 rb )
    ( Avanza, APV, Innova, H-1, Pajero, ELF / VAN )



    CITY TOUR IN P. BATAM :

    AVANZA ( IDR 500 rb )
    INNOVA ( IDR 650 rb )
    VAN ( IDR 900 rb )

    Day One Tour Bandung
    1. Pik Up at Husein Sastranegara Airport
    2. Shopping & lunch at pasar baru
    3. Shopping at Toko Tiga Jeans
    4. Shopping at jl. riau factory outlet
    5. Dinner at R.M Ampera


    Day Two Tour Bandung
    1. Breakfast at Hotel
    2. Otw to Gunung Tangkuban Perahu
    3. Flotting Market
    4. Coffee Time at Lembang ( pulut/jagung bakar, etc )
    5 . Lunch at Kampung Daun
    6. Shopping at Cihampelas/Ciwalk
    7. Dinner at Bakso Malang Karapitan/Bakso Semar

    Day Three Tour Bandung
    1. Breakfast at Hotel
    2. Otw to Cibaduyut
    3. Lunch at RM Padang Sederhana/Simpang Raya
    4. Shopping for Handgift at Kartika Sari

    ReplyDelete